Belarus MTZ Eladó Traktorok

MTZ eladó | A márka amely kiállta az idő próbáját

Ruházzon be a listánkban szereplő eladó MTZ traktorokra, de először idézzük fel a történetet:

A Minszki Traktorgyárat 1946. május 29-én alapították (MTZ – Минский тракторный завод), sok más nagy szocilaista üzemhez hasonlóan, de ez még csak az építekzések kezdetét jelentette. Az üzem kapacitását akkor napi 50 traktor gyártására tervezték. 1947-ben a Központi Bizottság döntése alapján a gyárépítés fontosságát kiemeltté tették, hogy még több munkást irányíthassanak át és hamarabb elkészüljön a gyár.

Az MTZ traktor a régió egyik legismertebb és legelterjedtebb haszongépjárműve. A minszki gyár termékei rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. A masszív vontató az elérhető árú, de jó minőségű munkagépek táborát gyarapítja. A kezdetektől napjainkig közel 4 millió MTZ traktor gördült le a futószalagról. A gyár kínálatában több mint 100 traktortípus szerepel, így érthető, hogy a Belarus márkát a világ összes országában ismerik.

Magyarországon 1958-ban jelentek meg. Amint az eladott darabszám is bizonyítja, a traktorok kiállták az idő próbáját. A megváltozott gazdasági körülmények ellenére az eladó MTZ traktorok az évtizedek során kiharcolt piaci pozíciójukat megőrizték a magyar piacon a nyugati, illetve egyéb gyártókkal szemben. Mindezt elsősorban a megbízhatóságuknak, az egyszerű és olcsó javíthatóságuknak, az alacsony üzemeltetési költségüknek, a hosszú élettartamuknak és nem utolsó sorban a kedvező áruknak köszönhetik.

Fehéroroszországban a ’Minszki Traktorgyárban’ 1950 óta gyártják Mtz traktor Belarus csodáinkat. Ezek a traktorok nagyon jól ismertek a Független Államok Közösségében, és több mint 100 országba, köztük az Egyesült Államokba és Kanadába exportáltak.

Források:
www.belmtz.hu
www.agroforum.hu
www.agroinform.hu