Namyslo talajművelő gépek

A Namyslo egy talajművelő gépek gyártására szakosodott vállalat. Fontos tudni, hogy a gépek nemcsak rendkívül hatékonyak, de precíz kivitelezésüknek köszönhetően jó vizuális benyomást is keltenek leendő gazdájuk számára. Célunk, nem mást, mint ügyfeleink elégedettségének biztosítása a megvásárolt gépekkel. A megrendelések és az ügyfelek elvárásainak teljesítésével kölcsönös hűséget és elismerést szeretnénk elérni. Vezérelvünk az őszinteség és a szenvedély, mely kiváló minőségű termékeket eredményez, annak érdekében, hogy az előnyök mindig kölcsönösek legyenek. Talajmegmunkálók széles választéka: elülső henger, fűhenger, grubber, gyomfésű, kombinátor, kompaktor, kukorica száraprító, mikrogranulátum szóró, műtrágyaszóró, nehéz tárcsa, oldalvágó kasza, repcetoldat, szántóföldi kultivátor, henger, talajlazító, tárcsa.

www.namyslo.pl

Talajművelő gépek a gyakorlatban

talajmegmunkáló gyomfésű talaj

Gyomfésű

A gyomfésű legfontosabb feladata a mechanikus gyomritkítás és a talajszellőztetés. Műtrágyaszórás után a gyomfésű használatával elősegíthető a jobb tápanyag hasznosulás. 

talajmegmunkáló mikrogranulátumszóró

Mikrogranulátumszóró

A mikrogranulátum-kijuttatás a szilárdvegyszer-kijuttató gépekkel történő olyan növényvédelmi eljárás, amelynek során a talajba vagy a talajfelszínre kémiai hatású vegyszerek kijuttatása kerül sor.

talajmegmunkáló talajlazító

Talajlazító

A talajlazító egy olyan mezőgazdasági gép, ami a talaj túlságosan tömörített rétegeinek lazítására és levegőztetésére használnak fel, amelyek a hagyományos kultivátorok számára elérhetetlenek a mélységük miatt.

talajmegmunkáló tárcsa

Tárcsás borona

Az  tárcsás boronát a mezőgazdasági terménymaradványok keverésére tervezték. A gépen két sorban helyezkednek el a tárcsák, melyek a talajba vágódnak, és a növényi maradványokat keverik.

talajmegmunkáló kombinátor

Kombinátor

A kombinátor több talajművelő eszköz olyan kombinációja, amely eredményesen alkalmazható a szántott talaj elmunkálására, illetve magágy készítésére.

talajmegmunkáló műtrágyaszóró

Műtrágyaszóró

A műtrágyaszóró gép feladata, hogy a tervezett mennyiségű és összetételű műtrágyát egyenletes eloszlásban juttassa ki a talaj felületére.

talajmegmunkáló henger

Henger

A talaj elegyengetése az egyik legfontosabb művelési eljárás, amely hatalmas hatással van mind a termésminőségre, mind a jövőbeli termékenységre.

talajmegmunkáló kompaktor

Kompaktor

A kompaktort arra használják, hogy a talaj felső rétegét lazítják, így a víz lejut az alsóbb rétegbe is, alkalmas a tökéletes magágy előkészítéséhez. 

talajmegmunkáló fűhenger

Fűhenger

A fűhenger használható talajegyengetésre és az elvetett fű növekedésének serkentésére.

talajmegmunkáló száraprító

Száraprító

Egy olyan gép, amelyet növényi maradványok zúzására és aprítására használnak. 

talajmegmunkáló grubber

Grubber

A grubber a terménymaradványok elkeverését végzi, de vetés előkészítésre is alkalmas.

“A talaj művelése során egy „biológiai nagyüzem” munkájába avatkozunk be, és arra törekszünk, hogy a termesztendő növényünknek a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk. A művelés közben, azaz a beavatkozás során, a talajban végbemenő fizikai, kémiai és biológiai folyamatokat kívánjuk befolyásolni. A gépi talajművelés elsősorban fizikai behatás, de közvetett módon befolyásolja a kémiai és a biológiai folyamatokat is, és így jön létre az az összhang, amelynek eredménye betakarításkor a jó minőségű, bő termés. Tehát a gépnek és az azt kezelő embernek mindig a fenti célokat kell szolgálnia.”

“A mezőgazdasági termelés egy évente visszatérő ciklikus folyamat, amelyben a talajművelés szempontjából a fő műveletek közel azonos módon ismétlődnek. Ezért e műveletcsoportok gépeit is e gondolatmenetnek megfelelő csoportosításban tárgyaljuk. A ciklus kezdetére az alapvető talajművelés kínálkozik, ami elsősorban a szántást jelenti, de ezt esetenként helyettesítheti a középmély lazítás is. Azért tekintjük ezeket alapműveletnek, mert a viszonylag nagy művelési mélység következtében a talajfelszín legnagyobb térfogatát érintik. E tevékenység jósága jelentősen befolyásolja a később telepítendő növény fejlődését.”